Vaknade klockan halv sju i morse av att himlen öppnat sina portar, som man brukar säga. Jag trodde någon stod och hällde vatten inne i rummet, men det var bara syndafloden som vällde in över Capri. Ändå gött, man kan ligga kvar i sängen och läsa bloggar i stället för att springa mot Faro. Sedan lyxade jag med jordgubbsfrukost (åt dessutom en liter jordgubbar till middag häromdagen. Så hett att vara vuxen!) och skrev flera Rom-scener samt några scener från Anne Charlottes första möten med Adam. De är härligt sliskiga. Regn och åkrar, känns som Match Point typ (eller är det där den där vidriga scenen med Scarlett och Rhys är med? Där han river av henne kläderna och kastar ner henne bland havren, eller vad det är? Orkar inte googla). När jag kom ner i köket hade Ingrid gjort lunch och det fanns till mig också. Vi åt och snackade lite och så berättade hon sin story och varför hon är här. Hon fick sparken från sitt jobb på ett så vidrigt sätt att det är ofattbart. Nu hoppas jag att hon kommer berätta sin historia. Peppar henne.
I går var jag inne i Capri centrum. Det är på alla sätt ett ganska vidrigt ställe. Inte nog med att de på posten typ snäste åt mig när jag ville köpa kuvert. “Vi säljer inte det här! Tabbachin!” Jaha, det kunde väl inte jag veta. Staden är full av stelopererade damer med för stora juveler och för smal midja. Butiker med Prada, YSL och Gucci, av den mer smaklösa sorten, trängs längs de små gatorna. Jag gick in i det hotell som var Hotell Pagano där Anne Charlotte bodde när hon var här och som då var ett tillhåll för Europas missanpassade och radikala kulturfolk. Här bodde de homosexuella som gömde sig, de som flydde från religion, missförstånd eller bara ville få vara på sitt sätt. I dag bor det bara japanska turistgrupper som fotograferar den anskrämliga inredningen och fnittrar nervöst. Så ofattbart ovärdigt slut på ett på alla sätt grandiost hus. Jag försökte komma ut på terassen, men man måste tydlige ta in på nåt rum för att komma in. Rumspriserna runt 1000€. Ett kap. Då sparar jag hellre till mitt framtida sommarhus, Villa Lysis/Fersen.

När jag kom hem gick jag upp och satte mig på terrassen högst upp i kvällssolen och drack bubbel och åt jordgubbar med Maria. Därifrån ser man hela Napolibukten. Det är sjukt snyggt, på riktigt. Sedan kom hennes gäst Justin och vi gick och käkade musslor och Torta Ceprese på en liten taverna. Ingrid kom dit för ett glas vin och på vägen hem slank vi in på det superlyxiga SPAet som ligger precis innan Villa San Michele. Ett galet ställe. Där kostar det dyraste rummet 4000€ för en natt. Det finns pool och massage etc. Det var helt vitt inrett, samma style som tv-bossen i Videocracy. All white. Sjukast dock: ingen var där. I baren spelade en man piano och en kvinna sjöng italienska smäktande ballader. Men det var tomt. Lynch-stämning. En ensam kvinna som sjunger ödesmättat för tomma salar. So bizarre. Maria och Justin hängde kvar, men jag och Ingrid gick hem och var kulturtantiga. Herregud! Klockan var ju nästan elva.
Nu ska Anne Charlotte just stiga i land i Algeriet. Jag kanske ska ge mig ut. regnet är borta.