Det börjar verkligen hända saker med det där manuset nu. Ser någon form av slutresultat. Väldigt tacksam att folk runt mig verkar vara så mycket mer övertygade om min kompetens än jag. Hoppas här på dålig självinsikt. Tittar på uppdelningar nu. Lyssnar på Klassisk förmiddag. Men läser också med ökad beklämdhet Newsmill från igår och i dag Göran H i DN. Man trodde ju han hade insett ett och annat efter den rättmätiga kritik han fick i somras. Det hade han inte. Ingenting faktiskt. Fortfarande denna generella och oklara Svensson-formulering, fortfarande dessa märkliga oblandnigar av begrepp (vänster, radikal, intellektuell, kulturskribent och vidare: Claes Borgstöm och Reclaim the street). Jag har ju svårt att tro att man vinner något när man slår så blint mot alla. Snarare känns det ju som att väldigt många ingår i åtminstone någon av alla de grupper han kritiserar på lösa (för att inte säga inga) grunder. Skönt att se alla mothugg de intellektuella, radikala, vänster, kulturskribenter och liberala levererar. Inte för att jag tror att debatten i Italien eller Tyskland saknar vare sig Hägglundar eller Ankor, men det är för all del bra för både hjärta och arbetsro att inte ha språk för att kunna ta in det. I Berlin kan jag i alla fall handla endast eko-mat på min närbutik (ja, ich weiß, ich wohne in Prenzlauerberg), lyssna vidare på alla min ljudböcker, där den senaste i raden är Ingela Ohlsson som läser Birgitta och Kristina. Lite insnöad på historisk fiction, av förklarliga skäl.
Ja, annars så är jag glad att den musik jag får mig till liv nuförtiden i alla fall är så bra. <!–
WriteFlash('’);
//–>Nästa vecka börja arbete igen. Bokmässa och sedan Medierna resten av hösten. Men innan dess manus till Richard i morgon och Ylvabesök under helgen.