Just det, i gamla nya stan hade det förresten en utställning om påven Johannes Paulus II. Jag vet inte vad det är de firar – fyra år sen han dog? Eller nåt.Det finns ju ett helt torg här till hans ära också och en gata. Det säger en del om hans ställning i det här landet. Marta berättade i går att till och med hennes pappa, som inte alls är religiös gick på minnesceremonin över honom i Warszawa. Och i dag när ajg pratade med lite folk utanför en alternativ teater i Lazienkowskiparken nämnde alla att del av den polska identiteten var religionen. En tjej som hette Justina sa till och med att religionnen var en del av den gemensamma Europeiska identiteten. Vi firar ju samma helger: påsk och jul och så, sa hon. Jag nickade och tänkte att på tisdag åker jag till Bosnien. Vet inte hur mycket påsk muslimerna där firar. Vet inte heller hur mycket jul alla judar i Europa firar. Eller hur mycket jul jag brukar fira.