Gott folk,
i dag har jag besökt Anne Charlottes samling i biblioteket på Villa San Michele. Både Peter Cottino och Liciana som släppte in mig i biblioeket var otroligt hjälpsamma. det var så fint att få se hennes lilla bokhylla. Se vilka böcker hon hade. Läsa de små dedikationerna och även andra små inlägg och tillägg.Hon hade även nordisk familjebok från 1881. Där stod det att läsa intressanat saker som att araber är till hälften banditer och till hälften herdar. Det stod också att Europas folk var överlägset resten av jordens folk och att det inte under den överskådliga framtiden skulle bli annorlunda. ja, som vi alla vet är uppslagsböcker ett under av sanningar.
Annars är Capri på många sätt vidrigt. Men jag lever i någon form av Asien-tid och somanr halv tio och vaknar sex. Då går jag en lång promenad innan det blivit för varmt och innan för mycket folk dykt upp. I morse var jag upp på högsta toppen.
Ja, det finns ju en rätt uppenbar del av mig som dras till tacky foton. Det är bara att lida sig igenom. Snart kommer mer substans. I morgon drar jag vidare till Rom igen där ajg bland annat ska träffa teater-regissören Emanuela Ponanza. På fredag går tåget norrut, till Berlin. Vem ska jag träffa där?