morgonen i san francisco var makalös – igen. vissa kanske tröttnar på “vackra” bilder. well, scrobbla förbi det i så fall.
Blog Imageklockan är kanske halv sju här, solen håller just på att gå upp. nöjligtvis syns det inte, men färgen på himlen var de som i modesammanhang kallas typ klein-blå. helt magiskt.
jag satte på mig nya skor (som ni inte får se, eftersom jag fick panic i går och inte vågar lägga ut bilderna. det här är ingen modeblogg, jag gör inga dagens och sheit. inte ens om det handlar om info till de de åtta som läser här) och vandrade bort till golden gate park.Blog Image
san francisco är th city of SUVs. det syns inte här, men shit det syns på min gata. här ville jag ändå mest föreviga träden. bilarna kom liksom på köpet.
Blog ImageBlog Imagedet blev just medan jag var ute. så här ser alltså golden gate park ut. hyde och central kan slänga sig i väggen, vill jag säga (orkar inte ens nämna typ… humlegården? eller hagaparken?).
jag kom hem och skrivandet ville inte infinna sig, så jag gick ner och satte mig på martha’s på 24th (där de har bänkar ute i solen och där man kan köpa en spenat-bagel med hommous på stället bredvid och sin kaffe hos dem). satt i solen. allt var toppen. läste och anteknade saker jag måste lägga till och inte glömma. så kommer hon, mitt dåliga samvete (visade det sig). rågar om hon kan sitta bredvid mig? ja, visst det går bra (flyttar på väskan och sjalen och jackan lite). först skratar hon högt medan hon läser tidningen (det är alltsåinget fel med det). sedan börjar konversationen med mannen bredvid.
“how is the weather in southern france?”
(with some kind of french accent) “it’s pretty much like here”
“but when does it start to get warm there? i want to go to europe, but i want to wait til it gets warm. how is paris?”
“paris is cold now. do you want to go now?”
“i’ve got two years free, but i think i’ll go to india first, for a couple of months, til they get their monsoons or whatever.”
“two years, now i’m getting curious.”
“well, let’s say i’ve got an income.”
“okey.”
“and i want to go where it’s dry”.
“india is pretty big.”
“yeah, know, i’m going to this place called the golden triangle.”
“they’ve got a lot of gold in india, don’t they?”
“yeah, i’m surprised the chineese haven’t gone there to clean the country of gold, as they do here.”
“do they?”
“yeah, didn’t you now, they are the ones coming here stealing?”

ungefär här gick jag. obehagligt påmind om min egen resa till mexiko (jag vill ju bara åka dit det är varmt).
bara några minnuter senare (efter klättringen upp till mitt hus – typ 1 km i 90 graders vinkel), går jag till närmaste laundromat, för att tvätta. möts av två kinesiskor, som har tvättomaten. jag frågsr hur man ska göra (eftersom jag inte är så van, inte så vanlgt i sverige), den ena pratar inte engelska, men den andra hjälper. de har ett barn med i lokalen. jag inser, med det du tjänar på en tvättomat kan du inte placera ditt barn på daigs som kostar över 10 000 kronor i månaden (vilket de gör här,se tidigare inlägg från typ mars). han får hänga med morsan på jobbet. samtidigt som det står skyltar om att barn inte får medtas och springa i lokalen kör denna lilla pojke runt runt med tvättkorgarna, rally i lokalen mellan tvättmaskinerna.
jag tvättar mitt, går hem till min fina lägenhet där det ligger nyinköpta böcker om mexiko. svår känsla att beskriva.
Blog Imageendera kan ni tänka bort trådarna, eller så kan ni tänka att de är ganska fina. dimman är alltså inte photo shop, som ni förstår.