jag är ju lite besatt av värme och vår och ljus, så när termometern visar femton grader klockan nio på morgonen och det är så fuktigt ute att man är lite kladdig hela tiden, då blir jag så lycklig! jag behöver inget mer. inget alls.
i går inhandlade jag en telefon för 60 kronor samt 120 att ringa för. mannen i butiken var mycket vänlig och skrattade milt när jag hade problem med att besvara säkerhetsfrågan. mammas maiden name? men det är ju mitt namn. kan jag ta min pappas maiden name? b-u-r-e-l-l- – yeah, like the sprinter, you know.
jorå, det visste han.

sedan fick jag den lilla vita mobilen. vid utgång pep det oroväckande, men mannen log och vinkade och jag förstod att han menade lita på mig. jag borde kanske inte ha varit så blåögd eftersom det sedan pep så fort jag gick in eller ut i någon affär med larm. och även om alla vakter log överseende och sa att det var okej, kändes det inte okej. till slut fick jag en snubbe inne på h&m att häjlpa mig att detektera vad det var som pep, så jag kunde slänga det i närmaste papperskorg och passera obemärkt genom varuhus och super-markets.
tillbringade resten av dagen på wholefoods med gratis internet och gratis ström. tillfälligt kontor. med tanke på hur frikostiga de är med sånt här, verkar det rimligt att arbetsgivaravgifter och löner inte direkt är skyhöga. annars borde varje kafé vara en förlustaffär. kan helt enkelt inte vara lönsamt att ha alla bord ockuperade av olika lap-topmänniskor som köper en kaffe när de kommer och sedan hänger där till stängning. men ingen verkar brydd, så jag tar seden dit jag kommer. således wholefoods idag igen.

bor med j och c i williamsburg några dagar. superflådig lägenhet om jag får säga. alla andra ställen jag sett här har hållit london-standard. detta är nåt annat det. även om inredningen är något bisarr. altaret bredvid köket get lätt skärmmande new age-vibbar. huuu gåshud.
i morse var vi tvungna att lämna lägenheten före nio (vilket ju inte var nåt problem för mig som vaknade sju och dödade en timme genom att kolla ett avsnitt av the wire) eftersom deras städerska skulle komma. jag vet inte om man får dra av hushållsnära tjänster här, men med tanke på att kvinnan i fråga var flytande på spanska men inget annat och tog emot pengar i handen, verkar det inte ha varit så mycket stat inblandat i det där.

i kväll är det valvaka – igen. vi laddar med ost och vin.